Vecht mee met Rianne tegen MS

€16,300 of €60,000 raised
Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €50.00

DEEL MIJ ALSTUBLIEFT

HELP RIANNE HAAR LEVEN TERUG TE KRIJGEN
VIA HSTC STAMCELTHERAPIE

Als ik niks doe zit ik over 5 jaar in een verpleeghuis tussen de ouder wordende mensen.
Dat wil ik niet, dat kan ik niet en dat ga ik niet doen...

Mijn verhaal

Ik ben Rianne Boumans, 37 jaar oud.

Tot 2011 was er weinig bijzonders met mijn leven aan de hand. Jeugd , middelbare school-tijd, als jong volwassenen, alles was prima.

In 2011 kreeg ik de diagnose Relapsing Remitting Multiple Sclerose (RRMS). Deze diagnose is gesteld naar aanleiding van wat vreemde neurologische klachten, de onofficiële diagnose was snel gesteld. De officiële diagnose liet nog een jaar op zich wachten, dat werd maart 2012.

De symptomen waar ik nu mee te kampen heb zijn stijfheid, krampen, spasmes, constant aanwezige zenuwpijn, tintelingen in handen, linkerkant is slapper dan rechts, sowieso is alles een stuk slapper dan voorheen, interne thermostaat is kapot, slecht inslapen en doorslapen, slecht lopen, blaas- en darmproblemen, en allesomvattende vermoeidheid. Gelukkig heb ik cognitief geen klachten.

Afgelopen jaar bestond uit één lange terugval, en bleef verbetering uit. Dit bleek ook na nieuwe onderzoeken in het VU, de nieuwe diagnose: Secundair Progressief (SPMS). Dit is het volgende stadium, waar geen terugvallen meer bij horen, maar geleidelijke achteruitgang.Het tempo waarin de klachten heviger worden en ik lichamelijk achteruit ga en hulpbehoevend wordt komen steeds meer naar de voorgrond.

Ik zie mijzelf over 5-10 jaar in een verpleeghuis zitten. Dat wil ik niet, dat kan ik niet en ga ik niet doen.

Graag wil ik het leven wat ik nu heb behouden, met een zakelijk en sociaal leven en zelfstandigheid, daarom wil ik stamceltransplantatie proberen. Dit zie ik als grootste kanshebber op het moment. Al zet het de ziekte maar voor 5 jaar stil, dan zie ik de nieuwe medische ontwikkelingen over 5 jaar tegemoet. Ik ga ervoor! Hier heb ik jullie hulp bij nodig, dit kan ik niet in m’n eentje opbrengen…

De Kosten voor stamceltherapie

Over de hele wereld voeren al meerdere klinieken deze behandeling uit voor MS patiënten, maar helaas vergoed Nederland het nog altijd niet ondanks de goede resultaten en onderzoeken in het buitenland. Een kliniek in Rusland heeft een plek voor mij gereserveerd op 25 juni dit jaar, maar dit kost veel geld. Er is voor alles ongeveer €60.000 nodig, voor de vooronderzoeken, stamceltherapie en de reis . Daarom start ik nu een crowdfunding, zodat ik 25 juni terecht kan in Rusland en zo weer naar een toekomst kan kijken.

VECHT MEE MET RIANNE

Vecht mee met Rianne tegen MS

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €50.00

Upcoming Event

Voor stamceltransplantatie naar Rusland 25 juni 2019

Met dank aan de volgende sponsers