“Daar zit een luchtje aan”

“Daar zit een luchtje aan”

Hallo allemaal,  wat fijn dat je er bent 😁

Vorige week uit de running, griepje. Nou ja, laat “je” op zich maar weg, alles wat normaal al niet zo soepel gaat, gaat dan helemaal beroerd (lopen, stijfheid, spasmen bv). Afgelopen maandag met een potje pies naar de dokter, voor controle op blaasontsteking.

De pest is, dat ik een blaasontsteking niet doorheb. Ik moet niet vaker naar de wc (ik moet nl. al vaak), plassen doet geen pijn. Wel zat er een vreemd luchtje aan,  dus voor de zekerheid.

Voor de korte versie van een test, worden eiwitten en bloedcellen bekeken (de thuistest bestaat uit een stripje wat verkleurd), daar kwam niks uit. Verder zetten ze de inhoud van het potje op kweek om te kijken of er ook geen bacteriën in zitten, met de melding “bel daar morgenochtend maar even over”.

Resultaat: positief. Euh, voor mij negatief dus, blaasontsteking. Antibioticakuur. Wel prettig dat het op tijd ontdekt is, zo niet trekt het door naar een nierbekkenontsteking, en ik weet inmiddels uit ervaring dat dat echt geen pretje is (en dat is een understatement, mogelijk is het te vergelijken met de “mannengriep” 😂).

De koorts was inmiddels wel vertrokken, dus dinsdag zachtjes aan weer aan het werk gegaan. Wel nog steeds moeier dan normaal, dus volle dagen heb ik niet gehaald 🤔 In die net niet volle dagen best druk, zeker als je een week gemist hebt…

Ik heb gisteren voor Valentijn ook nog een roos gehad. Niet heel anoniem (laat “heel” weg), en ook geen aanbidder, maar wel heel lief 😊

😘 Rianne

Share:

Leave your comments