“To-do-list”

“To-do-list”

De “to-do-before-&-after-Russia-list” groeit. Ik denk dat de “during-Russia-list” het kortst is, het is een hoop geld voor de behandeling, maar naast de behandeling zelf word je daarvoor van aankomst tot vertrek van het vliegveld volledig ontzorgd en verzorgd.

Voorbeelden van “before” zijn vliegtickets regelen. De heenreis is wel duidelijk, 25 juni word ik opgenomen daar, dat is in principe de aankomstdatum (en daarbij ook de vertrekdatum uit NL, Moskou is niet heel ver met het vliegtuig). Maar de terugreis, dat is een dingetje. De behandeling kan in 28 dagen klaar zijn, maar kan ook 32 dagen duren. We kunnen de vluchten aanpassen indien nodig, dat scheelt 👍

Zo zijn er nog wel wat dingen te regelen (denk aan visum, checks op voorhand, opruimen huis wat “Dettol-schoon-ish” moet zijn wegens een gecomprimeerd immuunsysteem na de behandeling).

Gelukkig krijg ik van alle kanten allerhande hulp, daar ben ik erg blij mee. Tegenwoordig hebben we best wel met verharding van de samenleving en individualisering te maken, maar in dit geval heb ik dat niet zo door (sterker nog, ik ben verbaasd en verwonderd over wat er allemaal gedaan en geregeld wordt!).

Sowieso de crowdfunding, het delen en doneren daarvan & -voor, geweldig! Verder een aantal voorbeelden van hulp & steun:

  • Mijn collega’s, die de website, crowdfunding en acties zijn begonnen voordat ik boeh of bah kon zeggen, wauw! Toen zij begonnen zat ik nog geen jaar daar in dienst.
  • Mijn schoonzus, die mij helpt met alles op een rijtje zetten betreft alles wat er voor, tijdens en na de behandeling geregeld moet worden, vragen stelt die ik alleen niet bedacht zou hebben en een aantal zaken uit mijn handen neemt, zoals contact met de zorgverzekeraar. Scheelt enorm!
  • Mijn ouders, die bezig zijn met een stichting oprichten voor deze behandeling (samen met andere familieleden).
  • Mijn vrienden (oud-collega’s) die samen met de kroeg hier in het dorp het benefietconcert geregeld hebben, ik kreeg het pas te horen toen alles al in kannen en kruiken was, ik hoef alleen maar te komen, geweldig!
  • Vrienden die allerlei acties op touw zetten, zoals de High Tea a.s. zaterdag.

Ik kan nog wel even door, maar dan wordt het zo’n lang verhaal 😂. Ik ben er i.i.g. erg dankbaar voor en erg van onder de indruk! Als je aan zoiets begint moet je maar afwachten hoe je omgeving reageert. Ik heb een geweldige club mensen in mijn leven blijkt 😉.

😘 Rianne

Share:

Leave your comments